Petri Rajala Tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja kauppatieteiden opiskelija. Kaikki täällä esittämäni näkemykset ovat täysin omaa yksityisajatteluani eivätkä edusta mitään muuta tahoa. Lue minusta ja ajatuksistani lisää kotisivultani!

Kaikki blogit puheenaiheesta Liikuntapolitiikka

Liikkuvan Suomen puolesta

Viime vuodet ovat olleet Suomessa liikuntapoliittisesti hyvin aktiivista aikaa. Harmillisesti liikunta ja urheilu ovat jääneet näiden vaalien keskustelusta sivuun, joten tämän blogin tarkoitus on lyhyesti kertoa viimeisten vuosien saavutuksista sekä visiostani tulevaan. Olen toiminut viimeiset kaksi vuotta urheiluministerin erityisavustajana, joten tuntumaa asiaan löytyy.

Naistenpäivä on poliittinen päivä

Naistenpäivää on vietetty maailmalla jo yli sata vuotta. Naistenpäivän tausta on naistyöväen poliittisissa taisteluissa: naisten pyrkimyksissä saavuttaa yhtäläiset työoikeudet ja yhteiskunnalliset oikeudet. Naistenpäivän tausta huomioiden, tänään on kiva saada ja antaa ruusuja, mutta ennen kaikkea naistenpäivänä on sopivaa puhua politiikkaa.

Naisten uimahallivuorot apartheidia?

Maahanmuutto- ja "monikulturismi"-keskustelussa palataan aina uudelleen ja uudelleen samaan vanhaan esimerkkiin (maahanmuuttaja)naisille varatuista uimahallivuoroista jonkinlaisena suurimpana ihmisoikeus- ja yhdenvertaisuusrikkomuksesta sitten apartheidin. Tämä on kyllä perin juurin järjetön ajatus ja osoittaa ymmärtämättömyyttä siitä, mikä on kuntien ja julkisten palvelujen tavoite.

Samppalinnan maauimala tarvitsee peruskorjauksen

24.6.2015

Turun uimarannat sekä muut kesällä avoinna olevat uimapaikat täyttyvät pikkuhiljaa asiakkaista. Kuitenkin täksi kesäksi Samppalinnan maauimalan peruskorjausta ei pystytty toteuttamaan rahapulan takia, joka on erittäin harmillista. Tämä asia on ollut jo useamman vuoden päättäjien asialistalla. Peruskorjaus on suunnitteilla vuosille 2016–2017 ja toivottavasti tämä suunnitelma pysyy.

Kohukaula ja kevennyslupaus – eli mitä opin Ylen Vaaligalleriasta

Yle päätti tehdä suuren palveluksen kansanvallalle, ja haastatteli valtaosan eduskuntavaaliehdokkaista Vaaligallerian videohaastatteluna. Lähes 1800 ehdokasta päätti ottaa tilaisuudesta kopin ja istua 4 minuutin grillaukseen. Olin yksi heistä. Jokainen ehdokas on varmasti omasta suorituksestaan kriittinen, mutta minä koin varsinaista kauhua katsoessani videota. Eihän minua ollut edes tunnistaa. On aika muutoksen.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä