Petri Rajala Tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja kauppatieteiden opiskelija. Kaikki täällä esittämäni näkemykset ovat täysin omaa yksityisajatteluani eivätkä edusta mitään muuta tahoa. Lue minusta ja ajatuksistani lisää kotisivultani!

Suomen irtisanouduttava jalkaväkimiinat kieltävästä Ottawan sopimuksesta

Eduskunnan vuonna 2011 tekemällä päätöksellä Suomi liittyi henkilömiinat kieltävään Ottawan sopimukseen. Päätös oli erittäin suuri virhe, sillä miina on kustannustehokas ja ainoastaan puolustuskäyttöön soveltuva ase pitkän rajamme turvaamiseksi.

 

Merkittävistä sotilasmahdeista esimerkiksi Yhdysvallat, Kiina ja itänaapurimme Venäjä eivät ole liittyneet sopimukseen. Oli idioottimaista liittyä sopimukseen, johon edes naapurimaamme ei kuulu. Miinoista luopuminen on riski puolustuskyvyllemme.

 

Maamiinoja on mahdotonta käyttää hyökkäykseen. Miinoista aiheutuvat uhrit ovat yksinomaan hyökkääjän syytä. Suomessa miinat oli sijoiteltu sotilasalueille ja rajavyöhykkeelle, joihin siviileillä ei ole mitään asiaa.

 

Luulisi, että Venäjän aggressioiden seurauksena heikentynyt Euroopan turvallisuustilanne saisi viimein kaikki puolueet heräämään todellisuuteen. Onneksi sopimuksesta voi lähteä kuuden kuukauden irtisanomisajalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Laitapa Kokoomus töihin asian hoitamiseksi. Persut tukevat hanketta ja nykytilanteessa luultavasti monet muutkin yksittäiset kansanedustajat.

Ai niin, unohdin täysin. Orpon pitää kysyä asiaa presidentiltä ja hänen taas Venäjältä.

Risto Salonen

Ei tarvitse. Viime viikolla uutisoitiin uudesta suomalaisesta hyppymiinasta, joka on tn parempi vaihtoehto. Molemmat Niinistötkin kehuivat (ei Ville).

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Kai nyt tiedät että se ei tällä hetkellä korvaa yhtään mitään vaan on täysin kehitteillä oleva raakile jolla on omat melko isot ongelmansa?

Risto Salonen

Tottakai tiedän, mutta se saadaan toimintakuntoon ja näyttää olevan todella tehokas.

Toimituksen poiminnat