Petri Rajala Tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja kauppatieteiden opiskelija. Kaikki täällä esittämäni näkemykset ovat täysin omaa yksityisajatteluani eivätkä edusta mitään muuta tahoa. Lue minusta ja ajatuksistani lisää kotisivultani!

Realismia vai tosiasioiden kiistämistä?

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne on todennut, että ei halua enää kuunnella talousasiantuntijoita, jotka kehottavat säästämään. Populististen vaalipuheidensa rahoituksen hän kuittaa toteamalla, että ”meillä on varaa”. Faktat pilaavat hyvän tarinan eriarvoisuuskehityksestä ja veronkorotusvarasta: todellisuudessa tuloerot ovat pysyneet varsin vakaina koko 2000-luvun ajan ja Suomen verotus on jo nyt kireydessään maailman huippua.

 

Keskustan voimakkaasti ajama maakuntauudistus kaatui viimein lopullisesti. Puolue haikaili maakuntiin pohjautuvaa hallintohimmeliä samaan aikaan, kun asiantuntijat kaikkialla maailmassa korostavat kaupungistumisen suurta merkitystä globaalina megatrendinä ja Suomen kasvu keskittyy suurimpiin kaupunkiseutuihin.

 

Suurista puolueista ainoana kokoomus sitoutuu sekä vastuulliseen talouspolitiikkaan että kaupunkien aseman parantamiseen. Nämä molemmat ovat äärimmäisen tärkeitä koko Suomen tulevaisuuden kannalta, ja ne kytkeytyvät monin tavoin yhteen. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat