Petri Rajala Tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja kauppatieteiden opiskelija. Kaikki täällä esittämäni näkemykset ovat täysin omaa yksityisajatteluani eivätkä edusta mitään muuta tahoa. Lue minusta ja ajatuksistani lisää kotisivultani!

Tampereen asemaa Suomen logistisena keskipisteenä edistettävä

On ilo seurata, kuinka Tampereen ja Helsingin välisen tunnin junayhteyden mahdollistava pääradan kehittäminen nauttii laajaa tukea yli puoluerajojen. Kyseessä on koko Suomen kannalta äärimmäisen tärkeä hanke, jonka edistämistä seuraavan hallituksen tulee jatkaa.

 

On itsestäänselvää, että Tampere on Suomen logistinen keskipiste. Tämän tulee näkyä politiikassa kaikilla tasoilla. Liikennejärjestelmä on kokonaisuus, jonka kaikkien osien tulee edistää Tampereen saavutettavuutta.

 

Päärata on tärkein, mutta ei kuitenkaan ainoa hanke. Pohjoismaiden suurin sisämaakaupunki tarvitsee nykyistä enemmän suoria lentoyhteyksiä. Monien kansainvälisten yritysten sekä tapahtumien sijaintivalinnassa on keskeisenä kriteerinä saavutettavuus ilmateitse. Matkailullekaan eivät riitä pelkät juna- ja maantieyhteydet, vaan tarvitaan nykyistä enemmän suoria lentoja tärkeille Euroopan kentille. Tampere-Pirkkalan lentoaseman yhteyksien lisääntymisestä hyötyy koko Sisä-Suomi, josta on huomattavasti lyhyempi matka Pirkkalaan kuin Vantaalle. Pitkällä aikavälillä on myös toteutettava junayhteys keskustasta Tampere-Pirkkalaan. Ehdotukset lentoveron käyttöönotosta Suomessa tulee päättäväisesti hylätä, sillä lentovero olisi myrkkyä kaukana pohjoisessa sijaitsevalle maallemme.

 

Juna ja lentokone eivät poimi matkustajia kyytiin kotiovelta, joten tarvitaan myös sujuvia maantieyhteyksiä, joista hyötyvät sekä tamperelaiset että muualta kaupunkiimme tulevat. Nokian moottoritietä ei tule muuttaa kaduksi. Tampereella on yllin kyllin tilaa ja mahdollisuuksia sekä täydennys- että uudisrakentamiselle — ne eivät vaadi kaupunkimme keskeisimpien sisääntuloväylien tukkimista. Kaupungin vetovoimaisuus vesittyy, jos saavutettavuutta heikennetään. 

 

Antiikin aikana sanottiin, että kaikki tiet vievät Roomaan. Uskon ja toivon, että voimme laajassa ja puoluerajat ylittävässä yhteistyössä toimia sen puolesta, että kaikki tiet vievät Tampereelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jos kyse on ajan säästöstä, niin miksei vaikka mangeetijunaa? Helsingistä Tampereelle parissa minuutissa ilman välipysähdyksiä?

Toimituksen poiminnat