Petri Rajala Tamperelainen kaupunginvaltuutettu ja kauppatieteiden opiskelija. Kaikki täällä esittämäni näkemykset ovat täysin omaa yksityisajatteluani eivätkä edusta mitään muuta tahoa. Lue minusta ja ajatuksistani lisää kotisivultani!

Rinteen tuomio on osoitus yhteiskuntamme epäkohdista

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi torstaina 24.3. Sdp:n puheenjohtajalle, kansanedustaja Antti Rinteelle 20 päiväsakkoa työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta. Oikeus hylkäsi korvausvaatimuksen Rinteen rikoksesta aiheutuneista vahingoista, koska lainsäädäntömme antaa kyseiseen rikokseen syyllistyneille erityisoikeuden luistaa korvausvastuusta.

 

Rangaistuksena 20 päiväsakkoa on naurettavan pieni tuollaisesta rikoksesta. Vertailun vuoksi todettakoon, että esimerkiksi ylinopeudesta on mahdollista tuomita (ja usein tuomitaankin) enemmän kuin 20 päiväsakkoa. Vahingonkorvausvelvollisuuden puuttuminen puolestaan sotii räikeästi kansalaisten oikeustajua ja yhdenvertaisuutta vastaan. On itsestäänselvää, että oikeudenmukaisuus vaatii rikollista korvaamaan rikoksellaan aiheuttamansa vahingot täysimääräisesti. Miksi jonkin rikoksen tulisi olla poikkeus tähän?

 

Kertooko Sdp:n puheenjohtajan saama tuomio tällaisesta rikoksesta laajemminkin jotain puolueen asenteesta lain noudattamista ja työrauhaa kohtaan? Ainakaan puolueen piiristä ei toistaiseksi ole kuulunut kommentteja koskien Rinteen tuomiota ja sen vaikutusta hänen uskottavuuteensa ja asemaansa puolueen puheenjohtajana.

 

Laittomien lakkojen järjestämisestä tulee välittömästi säätää syyllisille täysimääräinen vahingonkorvausvelvollisuus. Kaikki muu on pilkantekoa oikeudenmukaisuutta kohtaan. Yhteiskuntamme ei mistään yhteiskuntasopimuksista huolimatta selviä vaikeuksistaan, jos asenne suomalaista työtä ja työrauhaa kohtaan on tämä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

varmasti maksattaa sakotkin jostakin ay-väen pimeästä kassasta, todennäköisesti yhtä itara kuin Halonenkin ansioidensa ollessa kyseessä. Toista maata olivat Ahtisaari ja on Niinistö, puhumattakaan Joutsenlahdesta. Valtionvarainministeri ja talothtiökin tuotti vaikeuksia, luulisi pahkasika-materiaaliksi, ellei tapahtuisi Suomessa. Ruotsissa riittää Toblerone, kun jättiläiset kaatuu, onnea vaan vasemmistolle ts luuserimagneetille. Jokos se Yahoo Palani Espoossa on saatu ruotuun, ei uskalla mennä kauppaankaan, kun on lyöty noita rasistileimoja vähän sieltä sun täältä.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Puoluejohtajalle on kertynyt näitä syytöksiä " taloudellisista epäselvyyksiä", jotka ovat nykyisin varsin lavea käsite.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Katselin tuossa Antti Rinteen saamaa sakkojen määrää. Kaksikymmentä päiväsakkoa yhteensä 1 200 €.

Antti Rinteen nettopalkka Pro:n puheenjohtajana olisi tämän mukaan n. 4 250 €/kk tai vähemmän jos hänellä on pääomatuloja. Verotiedot kertovat Antti Rinteen ansiotuloksi 180 000 €/v. Se on kun enemmän kuin sakosta ilmenee.

Sakko on rinnastetavissa määrältään seuraaviin rikkeisiin. Näpistys, ylinopeus 30 km/h, virkamiehen vastustaminen, järjestysmiehen vastustaminen, punaisia päin ajaminen, kissan jättäminen heitteille, alamittaisen kalan pyytäminen.

Tahalliseksi tulkittava työriitojen sovittelusta annetun lain rikkomisesta voisi tehdä vaikka viihteellisen ohjelmanumeron aina kun ketuttaa. Ei siinä paina edes duunarin menettämä ansio puhumattakaan suuremmista menetyksistä.

Kampanja " Tonnilla maa sekaisin. Minä maksan"

Käyttäjän Veli-EskoRnkk kuva
Veli-Esko Rönkkö

Tässä on taas hyvä esimerkki siitä, että sosisaliraatilla on aina käsi toisen taskulla. Ei tämä kansanosa siitä taudista koskaan irti pääse.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä

Siis mitä kaikkea on tapahtunut:

"Jan Vapaavuorella (asuntoministeri) on tilillään tuomio pahoinpitelystä, varkauteen osallisuudesta sekä vuonna 2001 rattijuopumuksesta, Taru Tujunen (puoluesihteeri, ei ehdolla) on tuomittu myymälävarkauksista, Kimmo Sasi (perustuslakivaliokunnan puheenjohtajana, entinen ministeri) tuomittiin kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, Kari Häkämies (entinen puoluesihteeri) sai tuomion kolmesta eri pahoinpitelytapauksesta ("tämä on ollut raskas prosessi"), Harri Jaskari (kansanedustaja) sai päiväsakkoja laittomasta uhkauksesta, prikaatinkenraali Olli Nepponen (kansanedustaja) erosi puolustusvoimien palveluksesta salattuaan rattijuopumustuomionsa, Sirpa Pietikäinen (europarlamentaarikko) sai ehdollista törkeästä rattijuopumuksesta (”Selvin päin en olisi humalassa auton rattiin lähtenyt”), vanhempi konstaapeli Petri Salo (kansanedustaja) on saanut tuomion kunnianloukkauksesta sekä nyt hiljattain törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta (hän yritti myös "voidella" hänet pysäyttäneen poliisin, mutta lahjussyytteet hylättiin).

Lisäksi Ilkka Kanervaa syytetään törkeästä lahjuksen ottamisesta, ja Sampsa Katajaa (varapuheenjohtaja, kansanedustaja) epäillään lahjusrikkomuksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta, mutta esitutkinta venynee vaalien yli. Näihin tapauksiin liittyy pahamaineinen Nova Group, jolta Katainen kielsi (valheellisesti) Kokoomuksen saaneen vaalitukea."

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Eero Pyykkölä

Listasi todistaa vain sen, että Antti Rinne katsoo oikeudekseen ottaa tuomioita, kun muutkin niin ovat tehneet. Kaikki kokoomuslaiset rikkeiden tekijät ovat kärsineet rangaistuksensa, mutta mielestäsi listasi on kuitenkin Antti Rinteelle lieventävä asianhaara.

Toimituksen poiminnat